Crosstrainer Focus Fitness Fox 5 review

Crosstrainer Focus Fitness Fox 5 review samenvatting

De Fox 5 crosstrainer van Focus Fitness wordt gezien als een van de beste crosstrainers van dit moment. Terecht? Wat ons betreft wel.

Direct de beste aanbieding? Bekijk hier de huidige goedkoopste Fox 5 crosstrainer.

crosstrainer focus fitness fox 5 review focus fitness fox 5 crosstrainer aanbieding

 

 

 

 

 

 

We hadden de Fox 5 van Focus Fitness nog niet eerder onder de loep genomen en besloten te checken of zijn hoge status terecht is. De thuis fitness markt heeft namelijk al genoeg toestellen die luidkeels geprezen worden maar weinig toevoegen. De pluspunten zijn dat Focus Fitness met deze zware belastbaarheid en stevigheid gecombineerd met een hoge mate van slijtvastheid. Mindere punten? We sluiten ons aan bij onze collega’s, de afwerking is niet overal even mooi. Meer informatie? Klik hier voor de Fox 5 eigenschappen en prijsinformatie.

Materiaal & afmetingen
Lengte 130cm
Breedte 77cm
Hoogte 160cm
Specificaties
Gewicht 70kg
Max gebruikersgewicht 150kg
Type rem Magneetrem computergestuurd
Vliegwiel 20kg
Aantal standen 16
Trainingsprogramma’s 17

Fox 5 review details

Sterk en degelijk

Het eerste wat opvalt aan de Focus Fitness Fox 5 crosstrainer is zijn stevigheid. Andere crosstrainers voor thuis willen soms wel eens wat aan de wankele kant zijn. Zo niet de Fox 5. Met een constructie van 70 kilo kan de kartrekker van Focus Fitness tegen een stootje. Uiteraard levert dit een belangrijke bijdrage aan dat andere criterium: een hoog belastbaar gewicht. De Fox 5 is opgewassen tot een gebruikersgewicht van 150 kilo (het gemiddelde bij andere crosstrainers is 120).
Ook bij intensieve trainingen wordt de crosstrainer dus niet instabiel.

Met een vliegwiel van 20 kilo is ook de technische kant van deze crosstrainer bovengemiddeld. De doorsnee thuis crosstrainer heeft een vliegwiel tot maximaal 14 kilo. Sportschoolcrosstrainers vanaf 25. Het voordeel van een zwaarder vliegwiel is dat u zwaarder kunt trainen èn er meer intensiteitsniveaus mogelijk zijn. Bij de Fox 5 zijn dat er 16.

Opties en USP

De Fox 5 heeft tevens een iPlus variant waarbij smartphone of tablet aan de computer van het toestel gekoppeld kan worden. Met de iConsole+ app traint u via Maps waar u maar wilt. Een extra Unique Selling Point zijn de veelzijdige handgrepen. Moeheid en stijfheid in het bovenlijf komt vaak voor bij lange crosstrainer sessies. Op de Fox 5 heeft u 7 alternatieven om de handgrepen vast te houden. Klínkt niet spannend, verhoogt het trainingscomfort wel aanzienlijk.

Verstelbaarheid

Ondanks de zware materialen is het apparaat niet log te noemen. De verstelbaarheid is eigenlijk gewoon goed. Zo is de crosstrainer uiteraard waterpas in te stellen maar zijn ook de voetpedalen in 3 standen instelbaar. De lengtepas is in 4 verschillende standen in te stellen. Deze zorgt ervoor dat u de beweging op uw eigen lengte kunt afstemmen, dit verminderd de kans op blessures. Daarnaast brengt de verstelbaarheid een extra welkome variatie. De ene dag een kortere lengtepas met meer focus op de dijbenen, de andere dag een lange met aandacht voor uw bilspieren.

Onderhoud en garantie

Behoorlijk uniek kunnen we de onderhoudsvrijheid noemen. Focus Fitness maakt in deze lijn crosstrainers gebruik van speciale lagers die in hoge mate slijtvast zijn.

“SFK eenrijige lagers met ononderbroken groeven worden gekenmerkt door hun veelzijdigheid. Geschikt voor hoge snelheden en bestand tegen radiale èn axiale belasting in beide richtiingen. Hierdoor is het extra opmerkelijk dat zij vrijwel onderhoudsvrij zijn.”

Mocht er toch iets voor komen dan is er op 3 niveaus garantie mogelijk. Uiteraard de standaard productgarantie, bij de Focus Fitness’ Fox 5 tot 5 jaar op het laswerk en het frame. Daarnaast de uitgebreide Garantie Plus, welke speciaal ziet op de vervoerskosten van en naar de werkplaats.
Als derde optie is er de mogelijkheid tot garantie aan huis met behulp van een gespecialiseerd fitnesstoestel montagebedrijf.

Conclusie

Zeer geschikt voor conditie en om af te vallen. Nadruk op kracht en stabiliteit. Bescheiden afwerking keert terug in de vorm van een lagere prijs. Onze indruk is dat de Fox 5 de crosstrainer is die dit jaar de meeste waar voor het geld heeft.

Ervaringen van klanten

R: “Ik heb al langere tijd een hometrainer en ben daar nog steeds heel tevreden over. Onlangs was er een mankement aan het toestel. Ik heb toen gebeld en werd snel geholpen. Diezelfde avond nog kreeg ik vervangende onderdelen toegestuurd. Over flitsservice gesproken!”

“Snelle levering is prioriteit. Ik fitness ter revalidatie en had toen ik ‘s avonds bestelde inderdaad de volgende dag nog het toestel in huis.”

Inge: “Onze crosstrainer ging na een jaar defect. We hadden er niet heel erg haast mee dus stuurden we gewoon een schadeformulier in (online). Binnen een week was het nageleverd, dat is zeer netjes te noemen!”

Bekijk alle specificaties service & prijs